Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με Άδωνι Γεωργιάδη: Ένταξη παραγωγών Λαϊκών Αγορών στα μέτρα στήριξης

Νέα επικοινωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της συμμετοχής των παραγωγών στις Λαϊκές Αγορές είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης.

Οι παραγωγοί εντάσσονται στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης. Μετά από την επίλυση τεχνικών προβλημάτων ως προς τη δήλωσή τους στην εφαρμογή, θα μπορούν πλέον να δηλώνουν τον αριθμό αδείας τους και να εντάσσονται στα μέτρα στήριξης, συμπεριλαμβανομένης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Η διαδικασία θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα.

Ο Βουλευτής επικοινώνησε επίσης με το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη ο οποίος αναγνώρισε και πάλι πως τόσο το μέτρο περιορισμού της συμμετοχής στις λαϊκές αγορές του 50% των πωλητών, εναλλάξ κάθε εβδομάδα, όσο και η απαγόρευση μετακίνησής τους εκτός Περιφέρειας δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους παραγωγούς. Τόνισε όμως πως η απόφαση εισηγήθηκε από την επιστημονική ομάδα που ασχολείται με την πανδημία, για καθαρά υγειονομικούς λόγους και όχι εμπορικούς. Γίνεται προσπάθεια από το Υπουργείο, εφόσον η εξέλιξη του φαινομένου το επιτρέψει, να αρθεί το μέτρο της απαγόρευση μετακίνησης εκτός Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματα που έχουν προκληθεί και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους παραγωγούς. Όλες οι συνέπειες καταγράφονται και σε επόμενο χρόνο θα υπάρξει μέριμνα αποζημίωσής τους.

Σχόλια