Αναφορά Λάκη Βασιλειάδη για συμπερίληψη δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών στα έκτακτα μέτρα

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με αναφορά του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση ζητά από την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των δικηγόρων και των στελεχών δικηγορικών εταιρειών για ένταξή τους στα έκτακτα μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο Βουλευτής κατέθεσε ως αναφορά την με Α.Π. 53 από 19-03-2020 επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην οποία αναφέρεται ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν παύση λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρα από τις 13 Μαρτίου, έχει ως συνέπεια την αναστολή κάθε άσκησης του επαγγέλματος του δικηγόρου. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία αποκόμισης εισοδήματος και κινδυνεύουν να βρεθούν σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμών των υποχρεώσεών τους, αλλά και απόκτησης των αναγκαίων προς βιοπορισμό. Ο ΔΣΓ επικαλείται και επιστολή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προς τους Υπουργούς, με την οποία ζητεί να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι και οι δικηγορικές εταιρίες στους πληττόμενους κλάδους.

Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η πανδημία αποτελεί μια πρωτόγνωρη για όλους κρίση. Οι επιπτώσεις της θα είναι σημαντικές και θα αγγίξουν κάθε μία και κάθε έναν από εμάς. Είναι πραγματικά αισιόδοξο ότι η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε γρήγορα και μαζικά για την αντιμετώπιση τόσο της ίδιας της πανδημίας όσο και των επιπτώσεων που θα έχει, βραχυχρόνια αλλά και μακροπρόθεσμα, στην οικονομία. Πιστή στις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζει τον πολίτη, τον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία, τη δύσκολη αυτή ώρα. Συνεπώς, στηρίζουμε και το δίκαιο αίτημα των δικηγόρων για συμπερίληψή τους στα μέτρα ανακούφισης των επιπτώσεων της κρίσης αυτής και είμαι σίγουρος πως η Κυβέρνηση δεν θα αργήσει να εξαγγείλει σχετικές ρυθμίσεις»

Σχόλια