Δηλώσεις Βασιλειάδη: Υπογραφή της Διεπαγγελματικής Φρούτων και Πυρηνόκαρπων

Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για τον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η υπογραφή, σήμερα, 12 Μαρτίου 2020, της σύστασης της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φρούτων, Πυρηνόκαρπων και Αχλαδιών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η έδρα της Διεπαγγελματικής θα είναι ο Κοπανός Ημαθίας.

Ειδικότερα για την οικονομία της Πέλλας, μεγάλο μέρος της οποίας αποτελεί η παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση και τυποποίηση Πυρηνόκαρπων, η σύσταση της Διεπαγγελματικής αναμένεται να οδηγήσει σε βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και σε αύξηση της συνολικής δραστηριότητας.

Η παρουσία της Πέλλας πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ν. Πέλλας και τους συνδεδεμένους Συνεταιρισμούς. Συμμετείχαν επίσης η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών ν. Ημαθίας με τους συνδεδεμένους Συνεταιρισμούς, η Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγἐων.

Το παρών έδωσε και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης ο οποίος δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στους φορείς που με τη συντονισμένη προσπάθειά τους κατάφεραν να δημιουργηθεί ο θεσμός αυτός.

Η Διεπαγγελματική με τις ενέργειές τις θα μπορέσει να δώσει γνώση, επαγγελματισμό και οργάνωση σε όλα τα στάδια της αγροτικής διαδικασίας, από την καλλιέργεια μέχρι και την πώληση στον καταναλωτή. Θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και αύξηση της ποιότητας των προϊόντων. Καλύτερο προϊόν, μεγαλύτερη παραγωγή, συντονισμένη εκπροσώπηση στην ελληνική αγορά και τις αγορές του εξωτερικού, σημαίνει βελτίωση του κλάδου και συνεπώς της οικονομίας.

Συγχαρητήρια και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και ιδιαίτερα στον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη που από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του άκουσε τους φορείς και αγκάλιασε την προσπάθειά τους.

Βήμα-βήμα η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις.»

Με την ευκαιρία της υποδοχής τους από τον Υπουργό, οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν και σειρά ΄ζητημάτων τα οποία τους απασχολούν, όπως το αγροτικό πετρέλαιο, το καθεστώς των μετακλητών εργατών γης, η αναδιάρθρωση των προβληματικών καλλιεργειών και οι απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΛΓΑ.

Σχόλια