​Γιώργος Καρασμάνης: Αναφορά στη Βουλή για απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής συντάξεων σε ΑΜΕΑ ορφανά τέκνα

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΑΜΕΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΕΚΝΑ

Αναφορά στη Βουλή για τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης, για σοβαρό πρόβλημα στις διαδικασίες μεταβίβασης της σύναξης λόγω θανάτου των γονέων, σε αμφιτερόπλευρα ορφανά τέκνα, τα οποία ως Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) και με πολύ υψηλό ποσοστό αναπηρίας, είναι ανίκανα για οποιαδήποτε εργασία και συνεπώς στερούνται παντελώς πόρων επιβίωσης.

Με την αναφορά του ο Γιώργος Καρασμάνης ¨μετέφερε¨ και συγκεκριμένη περίπτωση ΑΜΕΑ, ορφανού και από τους δύο γονείς και με ποσοστό αναπηρίας 83%. Οι αρμόδιοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ του Νομού μας, ολοκλήρωσαν τους ελέγχους άμεσα, αλλά, η απονομή της σύνταξης καθυστερεί δύο χρόνια μέχρι τώρα! Μάλιστα δεν προβλέπεται να υπάρξει λύση συντόμως, καθότι η ¨δικαιολογία¨ που προβάλλεται, είναι ότι «ακόμη δεν έχει ¨ανοίξει¨ στον ΕΦΚΑ η σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή»!

Ο Γιώργος Καρασμάνης, με την κατάθεση της αναφοράς, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της ηγεσίας του Υπουργείου, ώστε να μπει τέλος στην κοινωνικά απαράδεκτη καθυστέρηση και οι δικαιούχοι αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας να εισπράττουν άμεσα τη σύνταξή τους, για μια αξιοπρεπή επιβίωση.

Σχόλια