Βασιλειάδης σε Βεσυρόπουλο για την ένταξη της Πέλλας στην αναστολή βεβαιωμένων οφειλών

Με αφορμή την απόφαση για την παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στις 10/07/2019 για Δήμους των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής και Ημαθίας (ΦΕΚ 3056Β/29/7/2019), ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Πέλλας, Βασίλης (Λάκης) Βασιλειαδης, επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και του έκανε γνωστό ότι η Π.Ε Πέλλας έχει αποστείλει τον πλήρη φάκελο με την αποτύπωση της τραγικής κατάστασης με συγκεκριμένα στοιχεία από τη Διεύθυνση Γεωργίας.

Επεσήμανε ότι με την υπ. αριθμ. ΚΡΞ/488947(3554)/20-11-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, με εξουσιοδότηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, περιοχές των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ με την υπ. αριθμ. ΚΡΞ/457474(3031) απόφαση, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε παράταση της κήρυξης των συγκεκριμένων περιοχών μέχρι τις 16/1/2020.

Ο κ. Βασιλειάδης ζήτησε από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο να προχωρήσει στην έκδοση αντίστοιχης απόφασης για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για λόγους ισότητας, δικαιοσύνης και οικονομικής βιωσιμότητας. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο πυλώνας της τοπικής οικονομίας της Π.Ε Πέλλας, η πλήξη του οποίου έχει οδηγήσει τους αγρότες και φορολογούμενους σε τέλμα μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο.

Τέλος, του διεμήνυσε πως είναι σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με την Αν. Αντιπεριφερειάρχη κα. Αηδονά, ώστε να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια τους ζητηθεί.

Σχόλια