Γραμματέας της Βουλής ο Λάκης Βασιλειάδης με 266 ψήφους

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της νέας κοινοβουλευτικής Συνόδου, εξελέγησαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι Κοσμήτορες και οι Γραμματείς του Σώματος.

Γραμματέας της Βουλής εξελέγη και για τη νέα κοινοβουλευτική σύνοδο ο βουλευτής Πέλλας, Βασίλης (Λάκης) Βασιλειάδης.

Για το αξίωμα των Κοσμητόρων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ ο κ. Νικόλαος Βασίλειος Υψηλάντης έλαβε 269 ψήφους, 26 βουλευτές ψήφισαν παρών, η ‘Αννα Μάνη Παπαδημητρίου έλαβε 268 ψήφους, 27 παρών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη Κοσμήτορας ο κ. Μάριος Κάτσης με 280 ψήφους, 15 παρών.

Για το αξίωμα των Γραμματέων, ψήφισαν 295 βουλευτές. Από τη ΝΔ εξελέγη ο Ευάγγελος Λιάκος με 270 ψήφους, 25 παρών, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξελέγη με 238 ψήφους και 57 παρών, ο Βασίλης Βασιλειάδης εξελέγη με 266 ψήφους και 29 “παρών”, η Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα έλαβε 267 ψήφους, 28 παρών. Από τον ΣΥΡΙΖΑ στο αξίωμα του Γραμματέα εξελέγη η Ραλία Χρηστίδου με 282 ψήφους και 13 παρώ”. Από το ΚΙΝΑΛΛ ο Απόστολος Πάνας έλαβε 273 ψήφους, 22 παρών.

Από το ΚΚΕ έγινε γνωστό ότι οι βουλευτές του ψήφισαν όλους τους Αντιπροέδρους που προτάθηκαν από τα κόμματα, πλην του Απόστολου Αβδελά για τον οποίο το ΚΚΕ δήλωσε παρών. Το ΚΚΕ, κατά πάγια πρακτική, δηλώνει παρών, στον προτεινόμενο για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Με πληροφορίες από το reader

Σχόλια